Listopadové spolčo

Listopadové spolčo proběhlo, jak je tradicí, první pátek v měsíci. Konalo se tentokrát v Klenovicích na Hané.

Program začal mší svatou v 19.00 hodin v místním kostele sv. Bartoloměje. Poté jsme se přesunuli za drobného mrholení na faru naproti kostela, kde byl ze začátku volný program, během něhož bylo možné probrat novinky s přáteli a seznámit se s novými členy. V místnosti bylo již nachystané drobné občerstvení i s teplým čajem, který vzhledem k chladnějšímu počasí přišel vhod. Poté následovalo oficiální zahájení druhé části Crossny, kterou bývá představení všech členů a rozehřívací hra, při níž si obvykle užijeme spoustu legrace.

Jakmile jsme byli dostatečně rozehřátí a už jsme si jen spokojeně povídali, přišel čas trochu zvážnit. Následovalo rozdělení do dvou skupin a diskuze o předem vybraném tématu, okultismu. Toto téma bylo pro některé naprostou novinkou, naproti tomu byli i tací, jimž bylo dané téma blízké a dokonce se setkali s lidmi, kteří určitou formu okultismu zažili na vlastní kůži. Do diskuze se zapojil i místní kněz a také náš kaplan pro mládež, od nichž jsme se dozvěděli mnoho o tom, co okultismus je a jak se dá poznat.

Myslím, že diskuze byla velmi přínosná, zvláště pak pro ty, kteří vůbec netušili, že duchovno bez Boha může velmi škodit. Po ukončení této záživné diskuze proběhla společná návštěva hřbitova a modlitba za zemřelé pro dosažení plnomocných odpustků. Celé setkání bylo jako obvykle naplňující a ve velmi přátelské náladě.

Eliška Zbořilová